برگزاری جلسه هماهنگی سرپرست دانشگاه با رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت دوشنبه، 27 خرداد 1398

جلسه هماهنگی سرپرست دانشگاه با رئیس و کارشناسان مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت به همراه جمعی از اعضای هیئت رئیسه، مدیران و کارشناسان حوزه پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی کردستان و رئیس بیمارستان کوثر سنندج در محل سالن جلسات دفتر ریاست در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش وب دا، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن خیر مقدم به حضار و بیان اهداف جلسه، گفت: طبق آمارها، تاکنون 33 مورد اهداء عضو در استان به ثبت رسیده است که بدین معنی است با اهداء اعضای این افراد، جان انسان هایی نجات داده شده و شادی به خانواده هایی برگشته است.

دکتر وحید یوسفی نژاد حرکت دانشگاه از فاز شناسایی به سمت فاز فرآوری را در استان ضروری دانست و بیان نمود: ان شا الله طی سال آینده مقدمات فرآوری و پیوند مغز استخوان و کلیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان فراهم می گردد.

وی از وجود 573 بیمار دیالیزی در استان خبر داد و ادامه داد: متاسفانه آمار بیماران دیالیزی روندی رو به رشد داشته و انجام دیالیز برای این قبیل بیماران هزینه های زیادی از قبیل اتلاف وقت و مالی داشته و انجام عمل پیوند کلیه در مقایسه با دیالیز بسیار بهتر است.

سرپرست دانشگاه نهادینه سازی فرهنگ اهداء عضو را در استان ضروری بیان نمود و تصریح کرد: لازم است با یک مشارکت جمعی، دستگاههای دولتی و غیر دولتی با همکاری سمن ها و نیز امامان جمعه و جماعت در این زمینه تلاش نمایند.

سپس رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به اینکه، امکان انجام کلیه پیوندها در کشور وجود دارد، اظهار داشت: هر فردی که به مرحله مرگ مغزی می رسد امکان اهدای عضو دارد که در طول 18 سال گذشته انجام پیوند اعضا 20 برابر شده است.

دکتر مهدی شادنوش از انجام پنج هزار پیوند کلیه (60 درصد از جسد و 40 درصد از افراد زنده) در کشور خبر داد و افزود: رتبه کشورمان در زمینه پیوند اعضا در دنیا بین 20 تا 23 متغیر است.

وی با بیان اینکه، در جمعیت کشور سالانه 16 هزار مرگ و میر ناشی از تصادفات اتفاق می افتد، بیان داشت: طبق این آمارها سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی اتفاق می افتد که 2500 تا 4000 آنان قابل اهداء عضو هستند.

وی تعداد افراد اهداء عضو شده را در کشور و در سال کمتر از 1000 نفر(923 نفر در سال 1397) بیان نمود و گفت: در روز بین هفت تا ده نفر نیازمند پیوند در کشور فوت می کنند.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های کشور شاخص کشوری PMP را در سال گذشته برابر 11/26 بیان نمود و افزود: سطح قابل قبول این شاخص در کشور برابر با 30/6 و میزان ایده آل آن برابر 40 است ولی با توجه به جمعیت 80 میلیونی حال حاضر کشور نیاز است تلاش بیشتری انجام دهیم.

دکتر شادنوش اضافه نمود: در سال گذشته 1018 مورد پیوند کلیه، 809 مورد پیوند کبد، 130 مورد پیوند قلب، شش مورد پیوند ریه و 30 مورد پیوند لوزالمعده در سطح کشور به ثبت رسیده است.

در این جلسه پس از بیان نظرات و دیدگاهها توسط حاضرین، در خصوص رشد و توسعه زیرساخت ها و نیز فرآیندهای پیوند اعضاء در استان کردستان جهت ارتقای سطح سلامتی مردم، تصمیمات مقتضی اتخاذ شد.