برگزاری کارگاه TOT(Training for Trainer) آموزش مربیان در زمینه مدیریت بحران در دانشگاه سه‌شنبه، 27 تیر 1396

کارگاه TOT(Training for Trainer) آموزش مربیان در زمینه مدیریت بحران به مدت سه روز درسالن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید.

به گزارش وب دا، هدف از برگزاری کارگاه عملی کمک های اولیه ، اطفاء حریق و تدوین برنامه عملیات پاسخ در سطوح محیطی، آموزش عملی کارشناسان مدیریت بحران مراکز بهداشت شهرستان های استان کردستان و کارکنان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می باشد.

پزشک مرکز جامع سلامت ولایت فقیه سنندج و مدرس کارگاه گفت: با توجه به اینکه کشور ایران، از کشورهای بلا خیز دنیا با آمار بسیار زیاد مرگ و میر و مصدومیت های ناشی از بلایا می باشد و نیز اینکه  نخستین افرادی که در سطح جامعه در راستای کمک رسانی، اقدامات امداد و نجات را انجام می دهند پرسنل بهداشتی درمانی می باشند، لذا لازم است کارشناسان مدیریت بحران در سطح شهرستان ها و کارکنان ستاد معاونت بهداشتی آموزش های عملی لازم در این خصوص را ببینند.

خانم دکتر مظفری ضمن ارائه مطالب تئوری کمک های اولیه در این کارگاه به بیان اهمیت آموزش کمک های اولیه، به روز بودن کارکنان در این خصوص ، اهمیت ایمنی پرسنل در زمان امداد رسانی ، نحوه احیاء قلبی تنفسی صحیح در بزرگسالان، کودکان و نوزادان ، سنجش سطح هوشیاری ، ماساژ قلبی به شیوه صحیح، و نهایتا تعداد ماساژ و تنفس پرداخت.

در ادامه این کارگاه سه روزه نحوه ارزیابی بیمار، سنجش سطح هوشیاری، احیا، قلبی تنفسی در گروههای مختلف سنی شامل بزرگسالان ، کودکان و نوزادان ، بانداژ، کنترل خونریزی، ریکاوری بیمار، بی حرکت نمودن مصدوم، خروج مصدوم از محل حادثه توسط مظفر محمدی مسئول آموزش فوریت های پزشکی با هدف آموزش عملی کمک های اولیه در سالن Skill lab  دانشکده پزشکی سنندج به صورت عملی آموزش داده شد.

معرفی انواع خاموش کننده ها اصول و مبانی اطفاء حریق صحیح ابتدا بصورت تئوری و سپس به صورت عملی با هدف آموزش عملی اطفاء حریق و تدوین برنامه حریق در معاونت بهداشتی توسط مهندس علی محمدی و خانم مهندس افتخار و تدوین برنامه عملیات پاسخ برای مراکز محیطی توسط آرزو یاری مسئول دفتر مدیریت و کاهش خطر بلایای دانشگاه علوم پزشکی کردستان از دیگر مطالب ارائه شده در این کارگاه بود.

همچنین در پایان شرکت کنندگان درکارگاه و مربیان مدعو، آموزش عملی و تمرین اطفاء حریق را در بیمارستان قدس سنندج انجام دادند.

گفتنی است این کارگاه به همت دفتر مدیریت کاهش خطر بلایا معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار شد.