برگزاری مراسم سالروز تاسیس سازمان انتقال خون و تقدیر از فعالان این عرصه در دانشگاه دوشنبه، 9 مرداد 1396

مراسم چهل و سومین سالروز تاسیس سازمان انتقال خون (9 مرداد سال 1353 شمسی) و تقدیر از فعالان این عرصه در سالن جلسات مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی توحید سنندج برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار وب دا، این مراسم با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، معاون درمان ، متخصصان و رزیدنت های آنکولوژی و مدیر روابط عمومی دانشگاه،  رئیس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی توحید ، مدیر کل و کارشناسان سازمان انتقال خون استان برگزار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این مراسم با تأکید بر ضرورت طب انتقال خون، گفت: دانشگاه در نظر دارد گذراندن  یک دوره کوتاه مدت در سازمان انتقال خون جهت کلیه دستیارانی که به عنوان رزیدنت سال اول از مهر ماه سالجاری وارد دانشگاه می شوند و همچنین رزیدنت های سال آخری که این دوره را نگذرانده اند، الزامی نماید.

دکتر سیامک واحدی افزود: با توجه به کاربردی بودن طب انتقال خون و تأثیر آن در پیشرفت علم پزشکی، کلیه پزشکان و دانشجویان در تمامی رده ها و رشته های پزشکی نیازمند آشنایی با مفاهیم بنیادی طب انتقال خون و فرآورده های آن می باشند.

مدیر کل سازمان انتقال خون استان کردستان نیز در ادامه این مراسم ضمن ارائه تاریخچه ای از تاسیس این سازمان، گفت: سازمان انتقال خون ایران با هدف سامان بخشیدن به وضع آشفته خون رسانی و به منظور ترویج فرهنگ اهداء، تهیه و تأمین خون و فرآورده های سالم و مطمئن و رایگان برای رفع نیاز بیماران نیازمند، به خصوص مبتلایان به تالاسمی ، هموفیلی و لوسمی به وجود آمد.

دکتر کریمیان افزود: مهمترین هدف سازمان انتقال خون در ایران تأمین خون و فرآورده های سالم آن با بهترین کیفیت استاندارد مطابق با موازین تعیین شده بین المللی برای بیماران و نیازمندان و همچنین ترویج طب انتقال خون است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر موضوع مدیریت مصرف خون از اهمیت زیادی برخوردار است و بایستی حدالامکان تزریق خون در جراحی های مختلف آخرین خط درمانی باشد.

مدیر کل سازمان انتقال خون با اشاره عملکرد سازمان انتقال خون در زمینه بستن قرارداد با کشورهای خارجی جهت صادر کردن فرآورده های خونی و نیز انجام طرح های غربالگری در سطح کشور، عنوان کرد:  75% موارد انتقال ویروس از طریق اهداء کنندگان بار اول می باشد که در استان ما این روند با نظارت و کیفی نمودن کنترل بر آن ، حذف شده است.

در پایان این مراسم از رئیس، معاون درمان و مدیر روابط عمومی دانشگاه، رئیس بیمارستان توحید و اساتید آنکولوژیست بعنوان فعالان این عرصه قدردانی گردید.