برگزاری کارگاه آموزشی- توجیهی اصول همکاری بین بخشی برای سلامت در دانشگاه سه‌شنبه، 10 مرداد 1396

کارگاه آموزشی- توجیهی اصول همکاری بین بخشی برای سلامت با حضور اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کردستان در سالن اجتماعات ستاد دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید.

به گزارش وب دا، در ابتدای این نشست سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن بیان اهداف و اهمیت برگزاری کارگاه، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده در حوزه سلامت، نقش دولت ها در زمینه تغییر شاخص های سلامت در جامعه در بهینه ترین شرایط حدود 25% و نقش سازمان های بهزیستی و توان بخشی در کنترل مشکلات وراثتی نیز 25% است و 50% درصد باقیمانده مربوط به عوامل اجتماعی مؤثر برسلامت بعنوان مؤلفه های تعیین کننده سلامت می باشد.

دکتر بهرام کندایی افزود: فرهنگ مردم با تغییر نگرش و افکار آنان در زمینه سلامت قابل تغییر است و وزارت متبوع، مسئولان، مدیران ، سایر کارکنان و بهورزان دانشگاه و واحدهای تابعه بعنوان پیکره دولت می توانند با انجام رسالت خود در جامعه سبب غنی شدن فرهنگ و ارتقاء سواد سلامت مردم گردند.

رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن بیان تعیین کننده های مؤلفه های سلامت ( SDH) به ارائه نکات کلیدی عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پرداخت و گفت: شواهد نشان می دهد که فقر و جغرافیا از عوامل متعدد اجتماعی موثر بر سلامت می باشد.

دکتر قباد مرادی افزود: عمر مؤلفه های اجتماعی 12 تا 13 سال است که در حقیقت یکی از توجه های خاص دولت به این موضوع ایجاد معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی می باشد.

وی با اشاره به تاثیر عوامل اجتماعی بر بیماریهای افراد، اظهار داشت: برای از بین بردن تأثیرات ژنتیکی ،افراد می توانند در سنین قبل از 40 سالگی با داشتن تحرک کافی جهت سلامت جسم و روان خود تلاش کنند.

رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه عنوان کرد: دولت وظیفه دارد در زمینه عوامل مؤثر بر سلامت و خدمات قابل ارائه در این زمینه به کلیه مردم در گروه های اقتصادی و اجتماعی مختلف با انجام اقدامات لازم، اطلاع رسانی نماید.

دکتر قبادمرادی در پایان نسبت به بیان عملکرد و شناسایی مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه و اعلام کسب رتبه برتر این مرکز در بین دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور پرداخت.

در ادامه این جلسه مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز به بیان اصول همکاری های بین بخشی برای سلامت پرداخت و اصل هماهنگی های بین بخشی را انجام کار با عشق و علاقه دانست.

دکتر یدا... زارع زاده افزود: عوامل مؤثر بر سلامت از دیدگاه سازمان های جهانی از جمله شامل عوامل جسمی و بیولوژیک، عوامل محیطی، فرهنگی، عوامل روانی و عوامل اجتماعی بعنوان مهمترین فاکتور مؤثر بر سلامت می باشد.

وی اظهار داشت: سه وظیفه ذاتی و اصلی دولت تامین امنیت، سلامت و آموزش مردم است که باید با ایجاد همکاری بین بخشی بویژه در حوزه سلامت، سبب ارتقاء سطح زندگی مردم گردد.

دکتر زارع زاده در پایان به بیان گام های همکاری های بین بخشی و آفات آن از جمله تعیین سازمان و بخش مرکزی، توافق بر سر موضوع و اهمیت و حیاتی بودن آن، تدوین اهداف مشترک قابل اجرا و قابل اندازه گیری و ملموس، رسیدن به توافق بر سر متدولوژی همکاری، ایجاد تعهد سازمانی و تعهد فردی و رسمیت بخشیدن به این تعهدات از طریق امضای توافقنامه و تفاهم نامه های مشترک، تسهیل مشارکت انجمن ها ، انجام فعالیت ها و هماهنگی ها در یک راستا و اعلام نتایج پرداخت.