نشست معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه پنجشنبه، 12 مرداد 1396

نشست معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سالن دکتر شهید رستم پور دانشکده پزشکی سنندج برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار وب دا،  معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست ضمن ابراز رضایت از وضعیت علمی و پژوهشی دانشگاه ، گفت: دانشگاه علوم پزشکی کردستان علی رغم اینکه به نسبت دانشگاه های کشور، دانشگاهی جوان و تازه تاسیس است با دارا بودن پتانسیل های مناسب بویژه اساتید و اعضای هیئت علمی مستعد و فعال در عرصه پژوهش و تحقیقات توانسته است با انجام فعالیت های برجسته در چندین رشته تخصصی و ارائه خدمات بهداشتی درمانی در مقیاس بالا به رتبه 13 در سطح کشور برسد.

دکتر رضا ملک زاده با بیان کسب رتبه دوم دانشگاه بر اساس نتایج ارزشیابی سال 94 وزارت متبوع، افزود: با وجود اینکه دانشگاه علوم پزشکی کردستان در تقسیم بندی های وزارت متبوع جزو تیپ سه در نظر گرفته می شود ولی با قرار گرفتن دانشگاه در ESI به مثابه تیپ یک می باشد.

وی با بیان اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوع، اظهار داشت: در سالهای اخیر کشور ایران در زمینه علوم  پزشکی با ارتقاء شاخص ها و افزایش تعداد مقالات پر استناد در دنیا در رتبه 16 در بین کشورهای جهان قرار گرفت.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن بیان کیفی بودن جهت دانشگاه و چشم گیر بودن تعداد مقالات چاپ شده دانشگاه در مجلات مهم دنیا به نسبت سایر دانشگاه های کشور، بر انجام تحقیقات مشترک با دانشگاه های بین المللی ، تبدیل نمودن تحقیقات و پژوهش ها به محصولات تولیدی و ایجاد فرآیند کاربردی در حوزه سلامت، استفاده از بودجه غیر دولتی، لزوم توجه جدی به توسعه کیفی پژوهش ها، فعال بودن کمیته های اخلاق در جهت آموزش و ایجاد بستر سالم برای انجام تحقیقات و انجام مطالعات بزرگ آینده نگر تاکید کرد.

دکتر ملک زاده در ادامه به بیان گزارشی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه پزشکی در کشور از جمله ایجاد موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، راه اندازی برنامه ثبت بیماری، افزایش واحدهای تحقیقاتی در بیمارستان ها، حمایت از آزمایشگاه ها، اجرای برنامه اخلاق حرفه ای، افتتاح 10 آزمایشگاه جامع در سطح کشور، توسعه و تکمیل آزمایشگاه های تحقیقاتی، ایجاد مطالعات کوهورت در زمینه بزرگسالان، مادران باردار، کارکنان بخش سلامت و ... پرداخت.

وی مهمترین طرح الویت دار در کشور را بررسی مرگ زودرس افراد زیر 70 سال و ارائه ایده و اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش این آمار دانست.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت متبوع در پایان چند سوال در زمینه موثرترین و کم هزینه ترین اقدام جهت پیشگیری از وقوع مرگ و ناتوانی زودرس، کاهش هزینه های پزشکی، پیشگیری از بیماری های روانی و اقدامات مهم برای سامان دادن به طب سنتی در کشور را مطرح و از اعضاء شرکت کننده در جلسه خواست در پاسخ به آن ایده های خود را با انجام طرح های پژوهشی مطرح نمایند.

در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز ضمن خیر مقدم و قدردانی از حضور و توجه دکتر ملک زاده، گفت: اساتید و محققان در حوزه های آموزشی و پژوهشی برای دستیابی به موفقیت و پیشرفت باید هم در شاخه علوم بالینی و هم علوم  پایه به انجام کار تحقیقاتی بپردازند.

دکتر سیامک واحدی با اشاره به قول مساعد دکتر ملک زاده در این سفر مبنی بر همکاری در جهت تجهیزات و هزینه کوهورت چشم پزشکی و ازدواج و اعتبار لازم برای ساخت پژوهشکده سلامت دانشگاه، خواستار حمایت هر چه بیشتر معاون تحقیقات و فناوری وزارت متبوع در جهت ارتباط بیشتر دانشگاه علوم پزشکی کردستان با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برتر داخل و خارج کشور جهت انتقال و تبادل تجارب شد.

در ادامه نیز دکتر فرزین رضاعی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گزارشی از عملکرد حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه را ارائه نمود.

لازم به ذکر است معاون تحقیقات و فناوری وزارت متبوع در جریان این سفر، از مرکز تولید موش تراریخت ، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت و همچنین از محصولات ارائه شده توسط فناوران و شرکت های دانش بنیان در دانشگاه بازدید کرد.