2457 بیمار خاص تحت حمایت دانشگاه علوم پزشکی کردستان است چهارشنبه، 5 مهر 1396

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان جمعیت بیماران خاص دریافت کننده خدمات دانشگاه علوم پزشکی کردستان را 2457 نفر اعلام کرد.

به گزارش وب دا، دکتر هومن قصری در جلسه کمیته بیماران خاص استان کردستان که با حضور مدیران دستگاه های مرتبط سطح استان، مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و نمایندگان بنیاد امور بیماری های خاص کشور در استانداری کردستان برگزار گردید، با بیان اینکه هرم جمعیتی کشور و استان رو به پیرسالی است و افزایش برخی بیماران خاص همچون بیماران دیالیزی یا پیوند کلیه دور از انتظار نخواهد بود، گفت: در سال 1395 در مجموع 2288 بیمار خاص در استان کردستان شناسایی و تحت حمایت دانشگاه علوم پزشکی کردستان بوده اند که این تعداد تا پایان شهریور ماه سال جاری به 2457 نفر رسیده است و این میزان نسبت به سال گذشته 169 نفر افزایش و 7.4 درصد رشد را نشان می دهد .

وی نرخ رشد بیماران دیالیزی و پیوند کلیه را به ترتیب 3 و 9.7 درصد اعلام کرد و افزود : در سال 95 در مجموع 498 بیمار دیالیزی و 597 بیمار پیوند کلیه دریافت کننده دارو شناسایی شده بودند که این ارقام به 513 و 655 بیمار در سال 96 افزایش یافته است .

معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه شایعترین عواملی که منتج به نارسایی کلیه می شود دیابت و فشار خون مزمن  است، اظهار داشت: کنترل قند خون در افراد دیابتی و کنترل فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون، مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است.

دکتر قصری تعداد دستگاه های دیالیز را 126 دستگاه اعلام کرد و تصریح کرد: در سال 90 این تعداد دستگاه 83 عدد بود و با پیگیری هایی که از طریق بنیاد امور بیماری های خاص کشور انجام شده است امیدواریم در آینده ای نزدیک دستگاه هایی دیگر نیز در بیمارستان های تازه تاسیس استان مستقر شود .

وی ضمن اشاره به منابع انسانی و تخت های فعال اختصاص یافته به بخش های دیالیز استان عنوان کرد: 61 نیروی پرستار در بخش دیالیز مشغول به انجام وظیفه اند که 20 نفر از آنها در چند سال اخیر جذب و  به این حوزه افزوده شده اند و 121 تخت نیز در خدمت بیماران دیالیزی است که با ورود دستگاه های جدید این تعداد افزایش خواهد یافت .

معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه بیشتر بیماران خاص استان در مرکز استان سکونت دارند و خدمات دریافت می کنند، تعداد بیماران خاص شهرستان سنندج را 1118 نفر اعلام کرد و توضیح داد : 73 بیمار هموفیلی ، 46 بیمار تالاسمی، 498 بیمار ام اس ، 172 نفر بیمار دیالیزی و 329 بیمار پیوند کلیه دریافت کننده دارو سهم سنندج از مجموع بیماران خاص استان است .

دکتر قصری بیشترین درصد رشد بیماران خاص را مربوط به بیماران ام اس دانست و اضافه کرد : تعداد 1040 بیمار در سال 96 نسبت به 933 بیمار شناسایی شده و مورد حمایت در سال 95 ، نشان از رشد 11.5 درصدی این بیماران طی یکسال گذشته دارد .

وی میزان افزایش ابتلا به بیماری ام اس در ایران را چشمگیر خواند و گفت: پژوهش های زیادی در خصوص این بیماری در سطح بین المللی انجام شده است اما هیچکدام از آنها به صراحت موفق به اعلام دلیل اصلی ابتلا و یا ارائه درمان قطعی نشده اند .

معاون درمان دانشگاه ادامه داد: رقم ابتلا به این بیماری در میان مردمان کشورهای مختلف جهان بسیار متنوع و ناهمگون است ولی در حال حاضر میزان ابتلا به بیماری ام اس در میان جمعیت استان تقریبا با همین رقم در میان ساکنان کشورهای اروپایی یکسان است.

دکتر قصری به آمار بیماران تالاسمی و هموفیلی در کشور و استان نیز اشاره کرد و افزود : 1.4 درصد بیماران هموفیلی و 0.6 درصد بیماران تالاسمی کشور در استان کردستان حضور دارند .

وی به تشریح این آمار پرداخت و یادآور شد: در سال جاری سه بیمار هموفیلی شناسایی شده اند و مورد جدیدی از بیمار تالاسمی در استان وجود نداشته است .

معاون درمان دانشگاه در ادامه بر اهمیت همراهی سازمان های مردم نهاد فعال در راستای حل مشکلات بیماران خاص تاکید و خاطرنشان کرد: بخش دولتی بر اساس چارچوب ها و قوانین حاکم می تواند ارائه خدمت کند و قطعا سازمان های مردم نهاد یار و همراه دانشگاه علوم پزشکی در رفع بهتر مشکلات بیماران و ارتقای سطوح حمایت از آن ها خواهند بود .

دکتر قصری در پایان سخنان خود کمک برای بهبود کیفیت زندگی و ارائه خدمت به بیماران خاص را مستلزم هم افزایی همه نهاد های دست اندرکار دولتی، خصوصی، مردم نهاد و خیریه دانست و افزود: معاونت درمان با تکیه بر ارتباطات درون و برون سازمانی آماده همراهی و تعامل بیش از پیش با تمام افراد و نهادهایی است که بتوانند گره ای از مشکلات بیماران بگشایند .