برگزاری جلسه آموزشی بیماری های قلبی در بارداری در دانشگاه پنجشنبه، 13 مهر 1396

جلسه آموزشی بیماری های قلبی در بارداری در راستای فعالسازی کلینیک مشترک قلب و بارداری دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سالن اجتماعات ستاد دانشگاه برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار وب دا، در این جلسه که با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، معاون درمان و مدیر نظارت و اعتبار بخشی بیمارستانهای تابعه دانشگاه، رئیس سازمان نظام پزشکی شهرستان سنندج و شورای هماهنگی نظام پزشکی استان کردستان  و کلیه متخصصین گروه  قلب و زنان استان کردستان برگزار شد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اهمیت پیشگیری از مرگ مادران باردار و کنترل بیماری های قلبی و عروقی، به تفاوت آمار مرگ و میر مادران باردار در کشورهای پیشرفته به نسبت کشورهای در حال توسعه و جهان سوم اشاره کرد و این تفاوت آماری را نشان دهنده این دانست که می توان این آمار را کاهش و حتی به صفر رساند.

دکتر سیامک واحدی با اشاره به بررسی های مستمر و پایش های تصادفی مراکز درمانی سطح استان، افزود: با داشتن جامعه ای مبتنی بر اخلاق صحیح پزشکی و ارتباط دو جانبه در قالب آگاه سازی بیماران و ارجاع صحیح آنها توسط پزشکان و جفظ شان پزشکان توسط بیماران می توان عوامل مرگ و میر مادران از جمله بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون، دیابت و ..‌. را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

وی با اشاره به ضرورت برگزاری کلاس های آموزشی و بازآموزی جهت پزشکان بویژه گروه زنان ، اظهار داشت: تمامی همکاران در همه رشته ها باید مطیع مطلق قانون وزارت بهداشت باشند چرا که دانشگاه عامل اصلی اعتبار بخشی به کار پزشکان و حمایت از آنان در جامعه شده است.

رئیس دانشگاه عنوان کرد: کلیه پزشکان آزاد و غیر آزاد بایستی بیماران را در رابطه با وضعیت آنان بطور کامل توجیه و با ارجاع صحیح و گرفتن شرح حال دقیق روند درمان آنان را پیگیری نمایند.

دکتر واحدی همچنین با اشاره به وجود 16 هزار مادر باردار در استان، به بیان تجهیز کامل مراکز درمانی به امکانات لازم، اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در سطح استان بوسیله پخش مصاحبه های تلویزیونی، بنر های آموزشی ، وارد کردن واکسن آنفلوآنزا در کشور و دسترسی آسان به آن پرداخت.

در ابتدای این جلسه نیز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به بیان هدف از ایجاد کلینیک های مشترک قلب و بارداری در استان بعنوان قطب و همچنین در استان های همجوار و راهکارهای کاهش مرگ و میر مادران باردار پرداخت.

دکتر هومن قصری با اشاره به اقدامات دانشگاه در راستای کاهش چشمگیر شاخص سزارین در شش ماهه ابتدای سال 96، افزود: سیاست دانشگاه طبق دستور رئیس دانشگاه در اولویت قرار دادن برنامه پیشگیری از مرگ مادران باردار و حفظ جان آنان به هر نحو ممکن است.

رئیس سازمان نظام پزشکی شهرستان سنندج و شورای هماهنگی نظام پزشکی استان کردستان نیز با اشاره به راه اندازی مرکز قلب در بیمارستان بعثت سنندج، آمادگی این مرکز را جهت پذیرش بیماران با شرایط استیبل در هر ساعت از شبانه روز اعلام نمود.

دکتر بابک قطبی ضمن بیان عزم قاطع رئیس دانشگاه جهت کاهش آمار مرگ و میر مادران باردار، افزود: یکی دیگر از عوامل مرگ و میر تاخیر در درمان و تصمیم گیری می باشد که امیدوارم با همکاری کلیه پزشکان و کادر درمانی شاهد بهبود وضعیت و کاهش این آمار به میزان چشمگیر باشیم.

در پایان این جلسه مدیر گروه های زنان و قلب دانشگاه علوم پزشکی کردستان مطالبی آموزشی در ارتباط با کلینیک مشترک قلب و بارداری ، دستورالعمل مربوطه و فرآیندهای ارجاع بیماران را ارائه نمودند.

گفتنی است هریک از حاضرین در جلسه نیز به بیان مشکلات، پیشنهادات و راهکارهای خود در این زمینه پرداختند.