برگزاری نشست مطبوعاتی بمناسبت روز جهانی غذا در دانشگاه چهارشنبه، 19 مهر 1396

بمنظور اطلاع رسانی در زمینه روز جهانی غذا نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و جراید استان کردستان در دفتر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن بیان تاریخچه نامگذاری این روز توسط سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد(FAO) ) ، گفت: رسانه ها و جراید در فرهنگسازی، اطلاع رسانی و آشنایی مردم با شاخص های ایمنی مواد غذایی و انتخاب غذای سالم، کاهش مصرف قند، نمک و چربی، آموزش نشانگرهای رنگی تغذیه ای ، مصرف کالاهای دارای برچسب اصالت و نحوه رهگیری آن و مبارزه با قاچاق کالا که از مهم ترین برنامه های وزارت متبوع بوده و توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه در استان اجرا می گردد، نقش بسزایی دارند.

دکتر کامبیز حسن زاده افزود: علاوه بر هدف شکل گیری اولیه این سازمان که کمک ملتها و دولتهای غنی به کشورهای فقیر و گرسنه جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی بود، سازمان با رویکرد جدید تأمین سلامت و مواد غذایی فعالیت خود را در حوزه سلامت جامعه توسعه بخشیده است.

وی اظهار داشت: با توجه به تغییر سبک زندگی مردم و مکانیزه شدن آن یکی از دغدغه های وزارت بهداشت آگاه سازی مردم در خصوص شناسایی محصولات ناسالم و مواد آسیب رسان از طریق اجرای برنامه اصلاح الگوی مصرف و فرمولاسیون مواد غذایی می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه کاهش شاخص مصرف سرانه نمک، قند و چربی بعنوان منشأ بسیاری از بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، دیابت، فشار خون، چاقی، اضافه وزن و ... را یکی از اولویت های وزارت متبوع و همچنین معاونت غذا و دارو دانشگاه دانست.

دکتر حسن زاده عنوان کرد: مردم می توانند با کسب آگاهی و آشنایی با محصولات غذایی سالم بعنوان کنترل کننده نهایی این محصولات بوده و آنرا با توجه به طرح نشانگر غذایی شامل رنگهای سبز (  سالم)، زرد( متوسط) و قرمز ( خطرناک) که بیش از 95% محصولات کشور دارا هستند بر اساس نیازهای بدنی و بیماری خود این محصولات را انتخاب نمایند.

وی اضافه نمود: 56 کارخانه، 39 کارگاه ، 11 سیلو و سردخانه در استان کردستان فعالیت دارند که در شش ماهه اول سالجاری تعداد 2659 مورد بازرسی از سطح عرضه مواد غذایی در بازار، 425 مورد بازدید از کارخانجات، 813 فقره بازدید از عرضه مواد آرایشی بهداشتی، توقیف و معدوم سازی 7945 کیلوگرم مواد غذایی در کارخانجات استان و 3276 قلم مواد آرایشی، بهداشتی و غذایی در سطح عرضه توسط این معاونت در سطح استان انجام گرفت.

معاون غذا و دارو دانشگاه گفت: در حوزه آرد نیز یکی از شاخص های آن غنی سازی با آهن و اسیدفولیک است که خوشبختانه بر اساس آمار و نتایج آزمایشات انجام شده بیش از 90% این محصولات منطبق با استاندارد غنی سازی شده اند.

دکتر حسن زاده در پایان ضمن قدردانی از همکاری جهاد کشاورزی، گفت: استان کردستان در زمینه اجرای طرح نمونه برداری از محصولات زمین کشاوری بعنوان استان پایلوت در کشور انتخاب گردیده و در شش ماهه اول سالجاری نیز تعداد 130 مورد نمونه برداری از زمین های کشاورزی از لحاظ ارزیابی سموم کشاورزی، فلزات سنگین و نیترات انجام شده و این معاونت در نظر دارد تا پایان سال این تعداد را به 250 مورد برساند.

در پایان هریک از اصحاب رسانه و خبرنگاران به پرسش و پاسخ پیرامون موضوع جلسه پرداختند.

لازم به ذکر است مردم می توانند  از طریق سامانه الکترونیکی رهگیری TTAC و تلفن گویا یا ارسال پیام به شماره 20008822-021 اصالت و غیر تقلبی محصول را رهگیری نمایند.