برگزاری همایش " ایدز و سلامتی حقی برای همه " سه‌شنبه، 14 آذر 1396
به مناسبت هفته جهانی مبارزه با ایدز همایشی با عنوان " ایدز و سلامتی حقی برای همه" در سالن ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید.
این همایش که با حضور معاونین بهداشتی و دانشجویی و فرهنگی، جمعی از مدیران، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن خیرمقدم و گرامیداشت هفته وحدت، به بیان گزارشی از تعداد مبتلایان به اچ آی وی در سطح جهان، کشور و استان پرداخت و گفت: بر اساس شعارهای سالهای گذشته در اکثر کشورهای دنیا با هم پیمان شدن در مقابل اچ آی وی به موفقیت های زیادی در این برنامه دست یافتند بطوریکه آمار مبتلایان به این بیماری به میزان  چشمگیری کاهش پیدا کرد.
دکتر فرزام بید‌ارپور افزود: امسال نیز بر اساس شعار هوشمندانه " ایدز و سلامتی حقی برای همه" باید علاوه بر مسئولین و بیماران کل جامعه احساس مسئولیت نموده و حق سلامتی، گرفتن خدمات درمانی، حق تغذیه، حق شغل، حق بیمه و ... را نیز حقی برای مبتلایان به اچ آی وی بدانند. وی با تاکید بر اهمیت ارائه خدمات پیشگیری قبل از درمان، افزود: اهداف برنامه جهانی کنترل اچ آی وی تا سال 2020 ، شناسایی بیش از 90 درصد مبتلایان به این ویروس، تحت درمان با ثبات و پایدار قرار دادن این افراد و تحت پوشش درمان، آزمایش بار ویروس انجام شده می باشد بطوریکه شمارش ویروس باقیمانده در خون به کمتر از 200 برسد. معاون بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: مطالعات جهان نشان داده با هر 1% افزایش پوشش درمان با داروی ضد ویروس، میزان بروز عفونت اچ آی وی در جامعه 1/1% کاهش می یابد و به ازای هریک نفری که کمتر مبتلا به این عفونت گردد در سال 16000 دلار صرفه اقتصادی نصیب کشور می شود.

مسئول مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهرستان سنندج نیز در ادامه این همایش به راههای انتقال ویروس اچ آی وی اشاره کرد و گفت: اعتیاد تزریقی، آمیزش جنسی ( sex worker و هم جنس گرایان) ، خون و فرآورده های خونی، مادر به کودک و موارد نامشخص که زنگ خطر و تهدیدی برای همه جامعه محسوب شده از جمله راه های انتقال این ویروس می باشد. دکتر شیرزاد سیفی افزود: هر دلار سرمایه گذاری شده در خدمات اچ آی وی بازده سرمایه گذاری 8 دلار امریکا را دارد.
وی در پایان جهت جلب مشارکت ها و کمک های مردمی برای پایان دادن به ایدز آدرس positive_club@ به شماره حساب باشگاه یاران مثبت 5859831071695067 را اعلام کرد.
اجرای پنل، پخش کلیپ، موسیقی، برگزاری مسابقه و اهداء جوائز به برندگان به قید قرعه از دیگر برنامه های پایان بخش این مراسم بود.