رهبری

بدنه خبر

دفاتر خد مات و نظارت بر مواد غذایی توسعه پیدا می کند چهارشنبه، 13 دی 1396

وزیر بهداشت با بیان اینکه با کمک اتحادیه دفاتری تشکیل شد که بر مواد لبنی، شیرینی جات و نانوایی ها و اغذیه فروشی ها و غیره نظارت می کند، گفت: یکی از مهمترین کارهایی که وظیفه خود می دانیم ادامه دهیم، توسعه این دفاتر خدمات است

به گزارش وب دا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه همایش غذای سالم با محوریت شیرینی در زندگی سالم و در جمع خبرنگاران درخصوص استانداردهای مصرف شیرینی، با بیان اینکه در سراسر کشور 8300 واحد صنفی فروش شیرینی وجود دارد، گفت: برای مصرف شیرینی حتما استانداردهایی وجود دارد، اما واقعیت این است که ذائقه مردم درطول زمان تغییر کرده و آنها به شیرینی ها و نوشیدنی های چرب و شیرین تَر و از آن طرف محصولات شورتر علاقه بیشتری دارند

وزیر بهداشت ادامه داد: در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی صحبت هایی شد و تصمیماتی گرفته شد، چراکه دریافتی شکر روزانه مردم 85 گرم است، درحالیکه باید به 30 تا 35 گرم کاهش پیدا کند، اما اگر بخواهیم متوسط استاندارد را رعایت کنیم، باید 65 گرم باشد

دکتر هاشمی با بیان اینکه برای اصلاح شیوه مصرف شیرینی توجه صنف و مصرف کننده مهم است، تصریح کرد: در تهیه شیرینی باید شکر و روغن کمتر استفاده شود و به جای روغن جامد از روغن مایع استفاده شود، ضمن اینکه محیط کار باید بهداشتی بوده و از مواد اولیه مرغوب استفاده شود و این اقدامات تبلیغ شود

وزیربهداشت خاطرنشان کرد: خوب است که صنف در نقاط مختلف تهران، کلانشهرها و شهرها، شیرینی فروشی ها را از لحاظ سلامت تولیدات و محصولات دسته بندی کند و مردم بدانند که کدام درجه یک است و کدام در درجه بعدی قرار دارد

دکتر هاشمی گفت: بعضی از شیرینی فروشی ها هم اصلا مجاز نیستند، یعنی از لحاظ سلامت محصول و بهداشت محیط شرایط نامناسبی دارند که پلمپ می شوند، ضمن اینکه در 6 ماهه گذشته 1000 واحد صنفی به دادستانی معرفی و پلمپ شدند که البته فقط 5 درصد مجموعه ارائه کنندگان را شامل می شوند و 95 درصد آنها سالم کار می کنند، بنابراین استانداردها مشخص است، اما این امر به ذائقه مردم بستگی دارد که باید روی آن کار شود

وزیربهداشت گفت: والدین باید بدانند که اگر امروز از مصرف بیش از حد شیرینی پیشگیری نشود، فقط دندان های فرزندان شان پوسیده نمی شود، بلکه تمام ارگان های بدن دچار بیماری می شود، زیرا شیرینی ها مجموعه ای از انرژی است که به چربی تبدیل می شود و در مغز و سایر اندام ها رسوب کرده و منجر به بیماری های مختلف می شود

دکتر هاشمی بیان کرد: طبق قانون وظیفه نظارت برعهده ماست و باید افرادی که موادغذایی ارائه می کنند، نظارت شوند، تا نکات بهداشتی را در محیط کار رعایت کنند و البته مردم نیز می توانند شکایات خود را از طریق مرجعی که گزارشات را ثبت می کند، ثبت کنند و این مرجع در سیستم وزارت بهداشت سامانه 190 است که شکایات و گزارشات را ثبت می کند

وزیربهداشت با بیان اینکه متقلبان شناسایی و با آنها برخورد می شود، گفت: با کمک اتحادیه دفاتری تشکیل شد که بر مواد لبنی، شیرینی جات و نانوایی ها و اغذیه فروشی ها و غیره نظارت می کند که درحال حاضر 20 درصد از کار را به صورت خرید خدمت توانستیم انجام دهیم و این اقدام در سراسر کشور گسترش پیدا می کند

دکتر هاشمی تاکید کرد: یکی از مهمترین کارهایی که وظیفه خود می دانیم ادامه دهیم، توسعه دفاتر خدمات است که با رضایت و هماهنگی اتحادیه ها تشکیل خواهد شد و بخشی ار انتظارت مردم که همان برخورد قانونی و نظارت است، محقق خواهد شد.

 
پورتال اخبار