نشست تخصصی پروژه رشد و تکامل همه جانبه کودکان پنجشنبه، 21 دی 1396
در این نشست که با حضور رئیس، معاونین توسعه مدیریت و منابع، بهداشتی و درمان و مدیر گروه ها و کارشناسان مربوطه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در این پروژه مداخلات رشد و تکامل همه جانبه کودکان در قالب تیم مداخله، داده ها و بازخورد و زیرساخت های مداخلات در چهار سطح شناسایی، راه اندازی، اجرای اولیه و اجرای کامل در شهرستانها، استان و در نهایت در سطح ملی بررسی می گردد که در استان کردستان نیز شهرستان دیواندره بعنوان پایلوت جهت انجام این طرح انتخاب شده است.
دکتر سید حامد برکاتی افزود: رشد و تکامل دوران ابتدای کودکی( ECD) از اهمیت ویژه ای برخوردار است که شامل ترکیبی از حیطه های سلامت، تغذیه، مراقبت، ایمنی و امنیت و آموزش می باشد. وی  با اشاره به اینکه به ازای هر یک ریال سرمایه گذاری در توسعه تکامل کودک، هفت ریال بازگشت سرمایه خوهیم داشت، اظهار داشت: سلامت، هوش، هیجانات و عواطف، معنویات، تکامل فیزیکی، اجتماعی شدن و فرهنگ همگی با هم در تعامل اند و ارتباط نزدیکی با زندگی کودکان داشته و آن را تحت تأثیر خود قرار می دهند.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه تعریف سنی دوران ابتدای کودکی از دوره لقاح تا 8 سالگی است، عنوان کرد:در این طرح اصول برنامه رشد و تکامل همه جانبه کودکان خردسال با توجه به عدالت، توانمندسازی جامعه و مشارکت همگانی، همکاری بین بخشی، ادغام خدمات و مراقبت های تکاملی کودکان و دوره سنی خاص تدوین می گردد.
دکتر برکاتی در پایان اضافه نمود: بینش عمده استراتژیک بر روی کیفیت محیطی که کودکان در آن رشد، زندگی، و تحصیل می کنند، استوار است و والدین، مراقبین، خانواده و جامعه تأثیر بسزایی در این دوران داشته و این نیاز به حمایت های قبل و بعد از تولد، آموزش مبتنی بر بازی، مشارکت والدین، اطلاعات و منابع، تغذیه و ... دارد. در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز با تاکید بر اهمیت تفکر صحیح و پیاده سازی و اجرای ایده ها، گفت: برخلاف تصور اکثریت مردم که برنامه سنگین آموزش زبان های مختلف و ... برای پیشرفت کودکان خود در نظر می گیرند باید والدین اجازه بدهند که کودکان به معنای واقعی کودکی کنند و به جای آن بر  آموزش مبتنی بر بازی  اهمیت دهند.
دکتر سیامک واحدی ضمن استقبال از انتخاب شهرستان دیواندره بعنوان شهرستان پایلوت و بیان خصلت های پاکدلی،صلح طلبی و وطن دوستی مردمان این سرزمین، از این تیم تحقیقاتی خواست که در اجرای این پروژه قدم اول را با آموزش والدین شروع کرده و بر اساس فرهنگ منطقه مورد پایلوت بدون مقایسه با کلان شهرها و با همکاری و استفاده از تجارب متخصصین و کارشناسان مربوطه دانشگاه علوم پزشکی کردستان اقدام نمایند.

در پایان هریک از اعضای حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود در این راستا پرداختند.